O nama


Ideja o osnivanju hrvatske “niti” u globalnoj mreži “života u zahvalnosti”, je nastala nedugo nakon moga prvog susreta s bratom Davidom, koji se dogodio u proljeće 2018 godine. Inspiriran njegovim učenjem i organizacijom čiji je suosnivač (A Network for Grateful Living), odlučio sam pokrenuti grupu.

Grupa danas ima jedanaest članova, a aktivni smo gotovo isključivo putem jedne besplatne, interaktivne mobilne aplikacije. Imali smo i nekoliko susreta uživo. Prilikom prvog većeg susreta održanog u zimi 2019. smo dobili i poruku podrške brata Davida.

Video možete pogledati ovdje:

Na grupi redovno dijelimo razne ideje i sadržaje; sve u svrhu produbljivanja razumijevanja i vježbanja zahvalnog življenja. (Svim zainteresiranima za pokretanje slične grupe u obitelji, među prijateljima, poznanicima mogu pomoći s idejama i materijalima pri pokretanju). Nakon moga drugog susreta s bratom Davidom odlučio sam napraviti još jedan korak, a ova stranica je rezultat toga.

Grupa je u duhu povezana s globalnom mrežom koja pruža online i društveno orijentirane obrazovne programe i vježbe koje motiviraju i daju inspiraciju za život u zahvalnosti. Moja želja i motiv je učiniti ovo univerzalno učenje dostupnim svim zainteresiranima.

Matija Kurbanović

S obitelji i bratom Davidom u samostanu Gut Aich u Austriji (proljeće 2019.)

 

Kontakt: kontakt@zivotuzahvalnosti.net